Panasonic FD 32MB

Annonse


Nytt liv for diskettene

Panasonic FD 32MBMatsushita Kotobuki Electronics Industries, også kjent som Panasonic, har utviklet den nye diskettstasjonen FD32MB som øker lagringskapasiteten på vanlige 1,44 MB disketter til 32 MB. Det er over 22 ganger mer enn de hadde plass til sist du brukte dem.FD32MB støtter også Panasonics 120 og 240 MB SuperDisk-disketter.

I slutten av februar

Allerede 23. februar begynner Panasonic å selge den nye diskettstasjonen FD32MB i Japan. Prisen ventes å ligge rundt 700-800 kr.Den eksterne diskettstasjonen kobles til USB-kontakten. Den trenger ikke noen ekstra strømkabel.

Tettpakket diskett

Før du kan lagre data på de gamle diskettene, må de reformateres. Mens de gamle sporene var 187,5 mikron (en milliontedels meter), er de nye bare 18,8 mikron brede. Å pakke 32 MB data på en plate som er beregnet på 1,44 MB, innebærer større risiko for datafeil.

Hard konkurranse

Så spørs det da bare om Panasonic FD32MB vil ta av? Zip-, CD-R-, CD-RW-plater og andre lagringsmedier har etter hvert overtatt for diskettene, og blitt de nye standarder. Vi vil gjerne utnytte de mange diskettene som ligger i skuffen. Med FD32MB kunne de fungere som sikkerhetskopier, men vi ville nok velge et annet medium til å distribuere data til andre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse