Bærbar DVD-spiller

Annonse


– En cola og «Gladiator», takk!

Bærbar DVD-spillerDVD er den raskest voksende forbrukerteknolgien i historien. Ikke en gang CD kan konkurrere med veksten av dette mediet siden det ble introdusert i 1996.

I Norge ble det i fjor solgt 53 000 spillere. I USA er det nå solgt godt over 14 millioner enheter til hjemmebruk. I tillegg kommer alle DVD-ROM-spillerne i PC’er og Mac’er på kontorer og arbeidsrom. DVD-ROM alene sitter nå i 46 millioner personlige datamaskiner verden over. Antallet tilgjengelige filmtitler har for lengst passert 10 000.

Velg selv

Det er derfor ikke så rart at InMotion Pictures satser hardt på dette markedet. Deres forretningsidé er at du enten har sett filmen de kjører om bord på flyet, eller så finner du den mindre interessant. Hva er da bedre enn å kunne velge i et rikholdig utvalg – fra »Matrix» til »Bedazzled – Fanden er løs».

InMotion har selvsagt sett at bærbare DVD-spillere med skjerm koster skjorta – typisk mellom 15 000 og 17 000 kroner. Du skal med andre ord være velbeslått business class for å ha med deg en slik i håndbagasjen.

Annonse


Prisen for leie vil ligge for beskjedne ti dollar (i underkant av hundrelappen) for spilleren, og det halve pr. film. Prisene gjelder for ett døgn. Dersom flyplassen du skal til ikke har tjenesten, kan du sende film og spiller pr. post i en ferdig frankert pakke som følger med når du leier.

Europa på vent

Selskapet har allerede videokiosker på flyplassene i Portland, Minneapolis, Atlanta, Cincinnati, Seattle, Denver, San Jose og San Diego. Flere flyplasser vil få det framover.Det er foreløpig ingen konkrete planer om å tilby noe lignende i Europa.

Mange flyselskaper har fremdeles sterke restriksjoner på bruk av DVD-spillere og annen elektronikk om bord, men tendensen går i mer liberal retning. Tyske Lufthansa praktiserte forbud mot nesten alt, men er nå det flyselskapet som tillater flest apparater i bruk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse