Compaq PDA-phone

Annonse


Compaq med PDAfon løsning

Compaq PDA-phone

Egentlig dreier det seg om en løsning bestående av komponenter vi kjenner fra før. I senter sitter en Compaq iPaq med 207 MHz prosessor og 32 MB minne. På denne sitter den såkalte PCMCIA-jakken, en modul som gjør det mulig å koble et hvilket som helst PCMCIA-kort til PDA’en.

På toppen av dette kommer et Nokia Phonecard og programvare som tar seg av konfigureringen.

Praktisk løsning

Egentlig er det bare programvaren som er ny. Dene er utviklet av det engelske selskapet TBS. De øvrige komponentene kjenner vi fra før, og med litt egeninnsats har det også tidligere vært mulig å komme på nett med iPaq og Nokia Phonecard.

Annonse


Det nye i dagens løsning er ellers at programvaren gir deg anledning til å bruke PDAens kontaktdatabase når du skal ringe ut. Du kan også sende SMS ved å skrive en vanlig e-postmelding for deretter å sende denne til et mobiltelefonnummer.

Det hele selges nå i en pakke som inneholder alle komponenter du trenger, fra PDA til SIM-kort med abonnement. Abonnementet er av typen Nextra Active som vi har omtalt tidligere. Med dette abonnementet kan du surfe med en hastighet opp til 38,4 Kbit/s og betale en krone i minuttet.

Vi prøver selv

Vi har forsøkt løsningen å har blandete følelser. Selvsagt er det deilig å ha alle funksjoner samlet i en enhet. Men samtidig er det en relativt klumpete løsning som ligger tungt i lommen. Med denne »jakken» på har du heller ikke mulighet til å sette inn ekstra minne.

Å surfe på Internett er en tålmodighetsprøve, også med HSCSD. Foreløpig er det imidlertid det beste du kan forvente å få til, så lenge vi snakker om GSM.

Compaq går etter vårt syn i riktig retning, men fortsatt er det rom for forbedringer.

Her kan du se en video av PDAfon-løsningen:

*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her .

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse