Eve Solal (cyberdame)

Annonse


PC banker TV

Eve Solal (cyberdame)En undersøkelse gjort av amerikanske Statistical Research Inc. (SRI) viser at 80 prosent av dem som bruker PC og fjernsyn samtidig i løpet av beste sendetid, oppfatter datamaskinen som hovedaktiviteten.

Dominerer fjernsynet

Bare 18 prosent av de multimediale kikkerne mener fjernsynet tar det meste av deres oppmerksomhet ved simultan bruk av de to mediene.

Rapporten viser også at datamaskinen er dominerende i to av tre tilfeller utenom beste sendetid. Nå er ikke den simultane bruken svært utbredt – én av ti personer i alderen 12 til 64 år svarte at de bruker TV og PC samtidig.

Tar med fjernsynsvaner

Undersøkelsen The TV/PC Connection undersøker også hvordan folk bruker Internett i forhold til andre medier. Selv om nettet er dominerende sammenlignet med andre, tar brukerne med seg vanene fra for eksempel fjernsyn. Grensene blir dermed stadig mer utflytende.

Annonse


– Forbrukerne etablerer brukermønstre på Internett som gjenspeiler de vi ser for fjernsyn og radio. De velger stadig oftere et fåtall yndlingssteder på nettet som de vender tilbake til hver eneste dag, sier analytiker David C. Tice i SRI.

På den andre siden har Internettbrukerne en søkende side, skriver Tice og kompani. Rapporten viser at 57 prosent av nettbrukerne gjennomfører daglige søk på nett, og at 46 prosent leter etter produktinformasjon langt oftere enn andre aktiviteter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse