Annonse


Norge går for SMS-gull

Vi er ikke lenger de tause vikingene vi en gang var. Nordmenn er i ferd med å utvikle seg til et særdeles pratsomt folkeslag, i hvert fall i den digitale verden. I forhold til våre nordiske naboer er vi noen djevler på SMS, med et marked som estimeres til rundt 500 millioner kroner i 2001.

Slik skal vi tjene penger på SMS

Det er Strand Consulting som kommer med disse opplysningene i rapporten »How to make money on SMS». ITavisen.no brakte tidligere i år nyheten om at det norske SMS-markedet er på vei til å overstige markedet for banner-annonser – Strand Consulting går langt videre og spår et marked på en halv milliard i 2001.

I Danmark rekker de oss til knærne med en tredjedel av våre SMS-inntekter. Sverige når oss omtrent til hoftene med halvparten av de norske inntektene på SMS.

Enorm ekspansjon

– Selv om det norske SMS-markedet er langt bedre utviklet enn markedene i de andre nordiske land, vil ikke dette si at det ikke finnes muligheter for videre utvikling innen SMS-området. Operatører over hele verden kan ekspandere på grunn av en rekke SMS-tjenester som ennå ikke har sett dagens lys, mener Strand Consulting.

Annonse


Rapporten uttrykker en overbevisning om at VAS (Value Added Services) vil ta en stadig større del av teleselskapenes inntekter i årene som kommer. Strand baserer dette på det faktum at en rekke nye teknologier vil føre til en massiv oppblomstring av tjenester.

Strand mener derfor at VAS vil ta opp mot 30 prosent av operatørenes inntekter i løpet av få år. Allerede i dag får enkelte av teleselskapene mellom 7 og 10 prosent av inntektene fra SMS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse