Annonse


Millioner rammet av virusepidemi

Den ondsinnede eposten virker som en trojansk hest, og inneholder et program som stjeler brukernavn, passord og andre personlige data for å sende dem videre. Viruset kommer ofte i epost med navnet “hey you”, melder Financial Times.

Angrepet er det mest omfattende som er gjort mot AOL Time Warner (AOL), ifølge antivirusprodusenten McAfee. Selskapet har registrert mer enn en dobling av tilfellene i AOLs systemer de tre siste ukene.

Medieselskapet AOL Time Warner ble formelt etablert tidligere denne måneden etter en fusjon mellom aksessleverandøren America Online (AOL) og medieselskapet Time Warner.

Virusmengden øker

Ekspertene mener antall virus og skadene de gjør øker kraftig. På det meste var en av 700 epost-meldinger infisert av virus i fjor, viser ny statistikk. Virusjegerne i MessageLabs sporet opp og stoppet et epost-virus gjennomsnittlig hvert tredje minutt.

Annonse


I de hissigste infeksjonsmånedene var en av 700 epost-meldinger infisert, en økning fra en infeksjon per 2.000 ved inngangen på året.

– Virusaktiviteten er nå like ille som da “I LOVE YOU” herjet. Folks overvåkenhet er redusert og de er blitt slappe. Det finnes i dag ingen virus som er så ille at folk får øynene opp, sa Alex Shipp ved MessageLabs til The Register i januar.

Shipp venter at 2001 blir et minst like dyster virus-år som 2000, med mindre IT-avdelingene blir mer påpasselig med å oppgradere programvare og brukere skjønner at å åpne et vedlegg er forbundet med risiko.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse