Nokia 6210 og PDA

Annonse


Eventyrlig salg av PDA

Nokia 6210 og PDATrenden er krystallklar; mens salget av stasjonære PC’er bare fortsetter å synke, skyter salget av bærbare og håndholdte fart inn i det nye årtusenet. Tall fra PC World Express viser at mens salget av hjemmedatamaskiner sank med 19 prosent i 2000 i forhold til året før, steg salget av bærbare med hele 54 prosent i samme perionde.

Enorm økning fremover>

Trass i økningen, blir de bærbare imidlertid kraftig slått av sine ultra-bærbare, håndholdte fettere. Økningen i salget av PDA’er fra 1999 til 2000 er på hele 144 prosent, ikke minst takket være kjempesalg av Compaq, Casio og Palm. I rene tall er det snakk om et salg på nesten 63.000 enheter i 2000, mot drøye 25.000 i 1999.

– Vi kommer til å se en enorm økning innen dette markedet i årene som kommer, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge til ITavisen.no. – Det vil sannsynligvis bli en økning på 70-80 prosent årlig over de neste fire årene tror han.

MobilskoletelefondagPDAbok

Compaq økte salget av håndholdte med 326 prosent i 2000, Palm følger hakk i hæl med 220 prosent, fulgt av Casio med 107prosent. Den eneste produsenten som har opplevd lavere salg i 2000 enn i 1999 er HP, som reduserte med 27 prosent. HP solgte til gjengjeld over 6 ganger så mange hjemme-PC’er i 2000 som året før.

Annonse


– Den enorme veksten i håndholdte vil fortsette med uforminsket styrke, ikke minst på grunn av sammensmeltningen med mobiltelefonen, sier Hoff. – i dag er det stort sett yngre mennesker i business-sjiktet som kjøper håndholdte. I løpet av få år vil sannsynligvis skoleelver velge PDA framfor skoledagbøker – markedet vil bli raskt utvidet.

– Sannsynligvis vil det bli solgt flere hundretusen PDA-er om noen år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse