Annonse


NetCom først med GPRS-priser

Med GPRS kommer også NetCom MobilMail. Denne tjenesten gir deg tilgang til bedriftens Outlook på mobilen. Det vil si at du blant annet kan sende og motta e-postl, får tilgang til telefon- og adresseoversikter, samt full oversikt over kalenderen din – med mulighet til å oppdatere kalenderen direkte fra mobiltelefonen.

På den måten får man full oversikt over hva som skjer på kontoret når man er ute på oppdrag. NetCom MobilMail er tilgjengelig for alle telefoner som støtter WAP, og er i første omgang rettet mot bedriftsmarkedet, melder NetCom.

Alltid tilgjengelig

Med GPRS kan man velge blant 300 tjenester på NetComs portal. Du kan også benytte GPRS-telefonen til internett surfing når den er tilkoblet en bærbar PC. Fordelen med GPRS er at kundene alltid er påkoblet når telefonen er skrudd på. Dette i tillegg til raskere overføringshastighet gjøre mobile tjenester, som WAP, mer brukervennlig sammenlignet med det brukerne er vant til i dag.

Selv om du bruker telefonen til mobile datatjenester, kan du samtidig motta samtaler. Det betyr at man alltid kan være tilgjengelig, dersom dette er ønskelig.

Annonse


Pris

Med GPRS betaler brukeren for overført datamengde (antall megabyte), i stedet for tiden man er oppkoblet. For å gjøre det oversiktlig for kundene er det lagt opp til samme prisstruktur for alle brukerne.

Det er ingen innmeldingsavgift eller månedsavgift. Prisen for første påbegynte megabyte (MB) hver måned er 75 kroner, deretter betaler man 25 kroner per MB. Som et introduksjonstilbud er tjenesten gratis hele februar. For tale vil man fortsatt betale for den tiden man snakker. Andre prismodeller vil komme fremover i takt med markedsutviklingen.

Tåler å vente

Telenor Mobil har i hele dag holdt kortene tett mot brystet. Så sent som ved lunsjtider i dag ville informasjonssjef Jo Heldaas ikke en gang si når prisene skulle offentliggjøres.

-Vi vil vente og se hva de andre gjør før vi bestemmer oss, sa Heldaas. Han la til at de åtte kundene som i dag har GPRS neppe vil dø om de må vente til i morgen.

Prisnivået, slik NetCom skisserer det, er billigere enn det vi har sett fra svenske Europolitan, som tar 200 kroner i tilknytningsavgift, fulgt av en månedsavgift på 175 kronerfor sit WAP-abonnement. På toppen betales 140 kroner per MB. Logger du ikke av innen et døgn må du betale en tilleggspris på 2 kroner timen.

Alternativet GPRS Surf koster hos svenskene 295 kroner per måned, med 200 kroner i innmeldingsavgift og 20 kroner per overført MB.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse