Motorola Psion brudd

Annonse


Brudd mellom Motorola og Psion

Motorola Psion bruddPsion og Motorola skulle sammen utvikle fremtidens mobiltelefon med datamuligheter og trådløs tilkobling til Internett over UMTS. PDA-telefonen skulle komme på markedet i 2002, og være basert på operativsystemet EPOC, en plattform som i sin tid ble utviklet av Psion.

Jakter på 32-bit

Hva som vil skje vider er ikke klart, men Motorola er bestemt på å produsere sin telefon ferdig. Motorola vil fortsatt benytte EPOC som operativsystem på denne terminalen. Psion har på sin side vist interesse for et samarbeid med erkerivalen Palm. Utsiktene for et slikt samarbeid fikk den stupende kursen til å rette seg opp igjen.

Palm er på desperat jakt etter et 32-bit operativsystem, mens Psion ikke har klart å etablere større markedsandeler i PDA-markedet. Med de to på samme lag kan Microsoft komme til å møte hard konkurranse I kampen om fremtidens mobile internettverden.

Trykkfølsom

Verdens største mobilprodusent, Nokia, har brukt Epoc som plattform i sin nye 9210. Nå vil de lage en telefon med trykkfølsom skjerm og samme »skriv-på-skjermen» teknologi som gjorde Palm til verdensledende på PDA. I følge Wall Street Journal skal Psions markedsandel være halvert i 2000.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse