Annonse


Amazon sparker 1300

Amazons underskudd var på hele 545 millioner dollar, eller rundt 4,5 milliarder kroner, i fjerde kvartal 2000. Som en følge av dette, og nedgangen i amerikansk økonomi generelt, kutter Amazon.com salgsforventningene for 2001 og sier opp 15 prosent av staben.

Dette er den kraftigste nedbemanningen som noensinne er presentert av den 6 år gamle nettbedriften.

Kutter kundesenter

Amazon.com justerer samtidig ned salgsestimatene for 2001, fra 4 milliarder dollar til mellom 3,3 og 3,6 milliarder dollar. Det tilsvarer en vekst på 20-30 prosent over omsetningen i 2000.

I første omgang legger Amazon.com ned et lager og et kundesenter, samtidig som de reduserer virksomheten ved andre lagre. Ledelsen tror det er nok til at nettbutikken går i pluss fra fjerde kvartal 2001, når ekstraordinære kostnader holdes utenom.

Korster dyrt

Oppsigelsene vil koste Amazon.com 150 millioner dollar, i inneværende kvartal. Selskapet sier de har etablert et fond bestående av Amazon-aksjer som de oppsagte vil få tildelt andeler i, skriver Bloomberg News.

Amazon-aksjen sank i handelen etter børsslutt tirsdag, etter å ha falt 1,19 dollar til 18,94 dollar under ordinær handel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse