Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stor harddisk for mobilen

Blir minnet i mobiltelefonen din for lite til kontakter, meldinger og andre filer kan en virtuell harddisk være løsningen.

mobil og harddisk

Spanske Wapamente har lansert en tjeneste som lar deg laste opp filer til en server for deretter å behandle dem fra mobiltelefonen. Du kan sende dem videre til hvem du vil, og du kan holde orden på avtaler, adresser og mye mer.

Når og hvor som helst

Å betjene filene fra mobiltelefonen er ingen heksekunst. Når du logger deg til Wapamente via WAP kommer du inn i en lettfattelig meny på engelsk. Her velger du selv hvilke funksjoner du ønsker å gjøre noe med.

Synes du det er tungvint å måtte ringe opp en server for å få tilgang til adresse- og avtaleboken din? Med GPRS er du alltid på, og kan når som helst benytte informasjonen.

Ekstra null påkrevet

For å kunne bruke tjenestene fra Wapamente er du nødt til å registrere deg. For å gjøre dette må du velge brukernavn og passord, samt skrive inn telefonnummeret ditt. De første forsøkene på å få dette gjort endte med feilmelding. Spanjolene har 9 siffer i telefonnummeret, og godtar ikke 8-sifrede nummer. Problemet lot seg løse ved at jeg la til en ekstra 0 på slutten (spiller ingen rolle for den som ringer deg).

En rask test av tjenestene viser at de fungerer bra. Du får også tilgang til e-posten din og kan registrere ny e-postadresse om du trenger dette.

Stikkord: Mobil