deskill.

Annonse


Dotcom stuper – lønna stiger

deskill.Du trodde kanskje at lønnen faller proporsjonalt med nedskjæringene i IT-sektoren. Situasjonen er faktisk den helt motsatte. Desto færre arbeidere og verre dommedagsprofetier – jo høyere lønn kan en nyansatt nerd kreve.

Enkel forklaring

– Lønningene i nyetablerte nettbedrifter stiger kraftig, bekrefter Jana Rich fra analyseselskapet Korn/Ferry.

– Forklaringen er enkel, hevder Rich. – For ett år siden var det ingen sak å lokke de skarpeste hodene til lederstillinger i dotcom-selskapene. Gulroten var lukrative opsjonspakker og aksjer. I følge en studie fra Korn/Ferry utgjorde aksjeopsjoner 63 prosent av kompensasjonen amerikanske IT-ledere fikk i fjor.

Null opsjon=lønnspålegg

Dersom man har fulgt en smule med i utviklingen innen markedet for internettaksjer siden, vet man at dette ikke var en gunstig deal for lederne, skriver nettmagasinet E-Commerce Times. Derfor skrur nettbedriftene nå opp lønnen. De forsøker simpelthen å holde på sjefene i en vanskelig fase for bedriftene.

Annonse


– Med alle opsjonspakken som gikk fløyten må lønnen opp, sier lønnsrådgiver David Chase fra konsulentselskapet William M. Mercer.

Ferske tall fra Hewitt Associates og WetFeet.com bekrefter at lønningene stiger blant ansatte i internettbedrifter som enda ikke har gjennomført en offentlig emisjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse