Avid Dv Express

Annonse


Proff videoredigering på hjemme-PC

Avid Dv ExpressAvidhadde med seg en betaversjon av sitt nye redigeringsprogram Avid DV Express til årets LLB-messe i Oslo spektrum.

Lik proffene

Det nye redigeringsverktøyet fra Avid er bygget på samme lest som de profesjonelle systemene til flere hundre tusen kroner. Brukergrensenittet er det samme som på fullversjonene, og prosjekter og innstillinger lagres i en versjon for så å åpnes i en annen.

Avid er det desidert mest benyttet videoredigeringsprogrammet for profesjonelle brukere. Mer enn 75.000 videoredigerere benytter dette programmet, og blant større TV-selskaper er Avid tilnærmet enerådende.

Rimelig alternativ

Men for den glade amatør har dette verktøyet til nå vært alt for kostbart. Programmet har krevd mye av maskinene det har vært installert på, og i tillegg til selve programvaren har du vært avhengig av å kjøpe kostbare komponenter til PC’en.

Annonse


Forbedrete ytelser på ordinære PCer gjør det mulig med rene programvareløsninger.

Stabil programvare

Avid DV Express skal i følge produsenten være et langt mer stabilt redigeringsverktøy enn sine konkurrenter fra Adobe, Final Cut og Speedrazor. Før vi har fått anledning til å teste programmet lar vi denne uttalelsen stå for produsentens regning.

Det vi imidlertid kan fastslå etter demonstrasjonene under årets LLB-messe er at Avid Express med sitt brukergrensesnitt er så enkelt at du ikke behøver lang tid på å sette deg inn i hvordan du kan komme i gang.

Etter hvert kan du lære stadig nye funksjoner, og når du endelig er fullbefaren på Avid DV Express skulle du være godt kvalifisert for en jobb i NRK eller TV2.

Systemkrav

Det nye redigeringsprogrammet kan kjøpes forhåndsinstallert på enkelte Dell Precision 220 og IBM IntelliStation arbeidsstasjoner.

Det er fullt mulig å installere programmet også på andre stasjoner, forutsatt at de benytter Pentium III 800 Mhz eller raskere prosessor og har minst 256 MB RAM

Avid DV Express virker kun på Windows 2000.

Selve programmet er ventet leveringsklart i slutten av mars, og vil trolig koste i underkant av 20.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse