E-handel (tegning)

Annonse


Nettinfo på avveie

E-handel (tegning)De færreste nettsteder i Europa og USA følger internasjonale regler for hvordan personopplysninger skal håndteres. Mer enn to tredeler av forbrukerorienterte nettsteder samler personlig informasjon, som navn, adresse og telefonnummer om kundene.

Forteller lite

Bare halvparten av disse informerer om hva opplysningene skal brukes til, viser en undersøkelse gjort av Consumers International. De færreste lar brukerne selv bestemme om de skal føres opp på nyhetslister og hvorvidt informasjonen skal selges videre til andre aktører, skriver DagensIT.

Til tross for strenge regler innen EU konkluderer undersøkelsen med at nettsurfere i USA har bedre vern mot uaktsom bruk av personlige opplysninger. Amerikanske bedrifter har høy selvjustis når det gjelder lagring av personopplysninger.

Undersøkelsen omfatter 751 nettsteder i både Europa og USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse