Linux-hefte

Annonse


Linux-kurs for nybegynnere

Linux-hefte

– Itskolen ønsker å heve kunnskapen og kjennskapen til Linux. Derfor har vi satt i gang Linux-kurs også for nybegynnere, forteller Morten Heine-Eriksen, kursansvarlig hos Itskolen AS.

Itskolen har satt opp et installasjons- og administrasjonskurs til Linux, som tar for seg drift av arbeidsstasjoner og servere, samt jobber med å få satt i gang datakortet for Linux.

Hvordan Linux og NT virker sammen

– Introduksjonskurset strekker seg over én dag. Vi gjennomgår hva Linux er og gir en innføring rundt Linux- og Unix-konseptet. Vi viser også hvordan disse systemene virker sammen med NT. I tillegg er det en mulitmediabit og informasjon om kommandosystemet og filhåndtering, sier Heine-Eriksen til ITavisen.no.

Annonse


Itskolen har i første rekke konsenterte seg om Red Hat Linux. Ikke fordi dette nødvendigvis er bedre enn de øvrige Linux-pakkene, men fordi Red Hat er mest utbredt.

Forkjærlighet for Linux

– Men hvorfor har dere valgt å konsentrere dere om nettopp Linux?

– Vi har en forkjærlighet for Linux, samtidig som vi har vært vitne til at stadig flere er åpne for dette operativsystemet. For mange kan det være tungt å sette i gang – det er denne gruppen vi ønsker å nå. De som er nysgjerrige men samtidig litt engstelige. Heine-Eriksen medgir at de neppe vil tjene særlig penger på Linux-kursene med det første. Men de opplever en økende interesse.

Penger å spare

– Jeg tror at mange blant både privatpersoneog bedrifter vil innse at det er penger å spare ved å benytte Linux der det er mulig. Fremdeles

En dags innføringskurs for Linux koster 1800 kroner, noe som ikke kan kalles kostbart sammenlignet med andre typer datakurs.

Itskolen har også et tredagerskurset som er en utvidet versjon av en-dagskurset. I tillegg tilbyr de både Samba- og Apachekurs. Heine-Eriksen sier det etterhvert også kan bli snakk kurs av typen OpenBSD-kurs.

Kursene finner du her: www.itskolen.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse