Hacker

Annonse


Ny type hack lammer

Hacker

Angrepene som sperret Microsofts sider torsdag og fredag kan være en ny og farlig variant av denial-of-service-angrepene (DoS) som har rammet mange høy-profilerte sider det siste året.

Sofistikert hacking

– Fredagens angrep var like de som rammet oss torsdag, da flere av våre nettsider og -tjenester ble blokkert på grunn av en enorm mengde innkommende data. De siste dagenes hendelser viser at vi ikke har tilstrekkelig forsvar i enkelte av produktene som brukes i nettverkets infrastruktur, innrømmet Microsoft i går, i følge CNet.

Dette kan i følge sikkerhetseksperter være den spede starten på en helt ny rase av sofistikerte angrep mot forskjellige selskapers infrastruktur. I motsetning til DDoS-angrepene som rammet Yahoo! og en rekke andre sider i februar i fjor, var raidet mot Microsoft rettet mot selskapets Internett-routere, ikke mot web-serverne.

Annonse


Vanskelig å oppdage

– Dette er definitivt mer avansert enn fjorårets angrep. Det er det første eksempelet jeg har sett på et infrastruktur-angrep, men garantert ikke det siste, sier Ted Julian, grunnlegger av sikkerhetsfirmaet @Stake, til ZDnet.

Det vanskeligste med denne typen hack er at serverne tilsynelatende fungerer som normalt. Microsoft kunne derfor melde ved flere anledninger torsdag at de ikke lenger hadde problemer med side nettsider.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse