Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NASA rammet av Linux-virus

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA er rammet av Ramen-viruset som angriper Linux-servere.

Ramen-viruset angriper servere som kjører Red Hats versjon av operativsystemet Linux. Viruset har tidligere skapt furore på en rekke større nettsteder. Foruten NASA har også A&M University og taiwanske Supermicro vært rammet av viruset.

Antivirus-selskapet Kaspersky Labs hevder Ramen er det første ondsinnede viruset som har spesialisert seg på Linux-servere.

Servere som infiseres av viruset får sin hjemmeside endret med en melding som sier at hackere elsker nudler. Viruset smitter bare servere som kjører Red Hat Linux versjon 6,2 og 7,0. Ramen utnytter et velkjent sikkerhetshull som oppstår om operativsystemet er installert uten finjustering av sikkerhetsinnstillingene, skriver The Register.