Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norge er en IT-knøtt

Teknologi-, medie- og telekomsektoren utgjør bare 20 prosent av den totale markedsverdien på Oslo Børs. Norge er på jumboplass innen den nye økonomien.

Norge
Børsnoteringen av Telenor i desember gjør at Norge unngår å være den definitive verstingen. Telegiganten utgjør ti prosent av den totale verdien av selskapene på Oslo Børs, og har derfor tyngde som en elefant sammenlignet med IT-myggene på børsen, skriver Dagens Næringsliv.

– Det ser ut som det går bra for Norge på papiret. Vi bruker teknologien i den nye økonomien. Vi kjøper PCer og mobiltelefoner og slikt, men vi er ikke på den internasjonale leverandørsiden. Det har vi ikke vært på mange år, kommenterer investor Terje Mikalsen til avisen.

– Det er en fiksjon at vi skaper så mange småbedrifter. Den nye økonomien er veldig liten i Norge.

Mikalsen hevder Norge har havnet fullstendig i bakevjen i det som skal bli fremtidens økonomi.

– Fortsetter vi slik, må vi leve av gårdsbruk og renter i banken.