Arnt Sommerlund

Annonse


Nekter å stenge DVD-side

Arnt SommerlundDen amerikanske filmindustrien raser mot selskapet Verio fordi nettleverandøren ikke etterkommer kravet om stenging av en side som inneholder det kontroversielle DVD-programmet DeCSS. Programmet fungerer som en avspiller for DVD-filmer på Linux-datamaskiner, men DeCSS gir også brukeren mulighet til å lage en digital kopi av filmen.

Vestfold-tenåringen Jon Johansen – som har endt opp med tilnavnet DVD-Jon – er en av de tre som har utviklet programvaren.

Filmindustrien informerte nettleverandøren om forholdet allerede i november og ba dem fjerne DVD-sidene. Verio sier ovenfor John Young som driver DVD-siden at de ikke vil gjøre noen ting så lenge filmindustrien ikke har saksøkt eieren av siden, skriver Zdnet.

Amerikansk filmindustri har allerede gjennom bransjeforeningen MPAA (Motion Picture Association of America) saksøkt en rekke nettsteder for publisering av koden til programmet.

Annonse


MPAA gikk seirende ut av de første rundene i retten og utgiveren av hacker-nettstedet 2600.org fikk ordre om å fjerne alle lenker til programvaren fra nettsidene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse