Microsoft

Annonse


Microsoft avviser massivt hack

MicrosoftProblemene begynte i går morges, da et eller annet teknisk fenomen blokkerte tilgangen til noen av de mest populære sidene på Internett, deriblant Microsoft.com, MSN.com, WindowsMedia.com, Encarta.com, Carpoint.com og Expedia.com.

I Norge rev mange brukere seg i håret over mangelen på tilgang til Hotmail.com og Microsoft.no og portalen msn.no. Både Microsoft i Norge og internasjonalt skylder på teknisk feil – i USA får selskapets teknikere så ørene flagrer.

– Teknisk feil

– En teknisk feil førte til at det ikke var mulig å koble opp mot websiden, forklarer Kristin Wåle, informasjonssjef i Microsoft Norge, til ITavisen.no.

Hun forklarer at navnetjenester (DNS) ikke klarte å løse domenenavn som msn.no og koble dem til rett IP-adresse.

Annonse


– DNS-serveren klarte av en eller annen grunn ikke å koble domenet og IP-adressene.

Avviser hacking

Hvilken grunn vet hun ikke, og meldingene fra Microsoft internasjonalt er ikke mer oppklarende. At det her er snakk om et hacker-angrep, avviser de selvsagt på det sterkeste. Tidligere på dagen vurderte de alle muligheter.

– Dersom dette er et DoS-angrep, vil vi si fra til alle våre brukere om det, sa Microsofts talsmann Adam Sohn.

Et DoS-angrep (Denial of Service) arter seg slik at noen sender utrolig mange forespørsler til en og samme webside samtidig – fra flere destinasjoner. Dermed bryter webtjeneren sammen fordi den ikke takler belastningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse