Annonse


Ønsker ikke digitalt bakkenett

– Det er all mulig grunn til å stille spørsmål ved om det er riktig ressursbruk å bruke statlige midler på å bygge et digitalt jordnett nå, når man ha kommet så langt med digitale sendinger og digitalisering av kabelnettene, sier adm. direktør Einar Brustad i Viasat til Dagens Næringsliv.

Viasat er naturlig nok meget skeptiske til et samarbeid mellom NRK, TV2 og Telenor, noe som innebærer et felles løft for utviklingen av et digitalt bakkenett. Telenor mener fordelene ved et slikt nett er åpenbare, ikke minst fordi det vil koste en brøkdel av et landsdekkende fiberoptisk nett.

– Jeg vil veldig overrasket om disse tre får lov til å lage et eget selskap, uten å åpne for andre aktører. Jeg tror dette vil bli stoppet, enten nasjonalt eller internasjonalt, sier Brustad til DN.

Viasats admninistrerende direktør får støtte fra Bredbåndfabrikkens markedsdirektør Jarl Øverby.

Annonse


– Trekløveret representerer en for sterk maktfaktor i mediesektoren. Legger de to store innholdsleverandørene mye inn i dette samarbeidet, kan de bli mindre tilgjengelige for andre distributører, tror Øverby.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse