Annonse


Mobilvekst lammer PC-salget

Bedrifter venter lengre og lenger før de oppgraderer maskinparken. Men nå møter PC-produsentene ny motbør. Også forbrukermarkedet svikter. Europeerne velger nye mobiltelefoner fremfor bedre PCer, skriver CNN.

PC-salget fjerde kvartal 2000 steg bare 6,9 prosent mot samme periode året før. Samtidig økte salget av mobiltelefoner kraftig. I 2000 ble det solgt mellom 525 og 575 millioner mobiltelefoner på verdensbasis. Aller kraftigst er etterspørselen i Europa, der snart en av to personer nå har egen mobiltelefon. <å>Nedgangen i salget av datamaskiner rammer ikke bare PC-produsentene. Software og databrikkebedriftene er også bekymret. Både programvaregiganten Microsoft og chip-produsenten Intel har annonsert en svakere vekst i 2001.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse