Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bluetooth tar av i 2001

En studie fra Frost & Sullivan spår at det vil bli solgt mer enn 11 millioner produkter med mulighet for Bluetooth i 2001.

Bluetooth (illustrasjon)
Salget av Bluetooth-produkter vil i år ha en verdi av over 20 milliarder kroner, mener analysebyrået. Som om ikke det var nok ser fremtiden ut til å bli svært lys for Bluetooth-produkter.

– Bluetooth forventes å bli en enda mer lukrativ arena dersom Bluetooth 1.1 blir lansert raskt, sier analytikeren Michael Wall i Frost & Sullivan til InternetNews.

Ut av barnestadiet

Studien viser at all oppmerksomheten rundt Bluetooth har ført til en ond sirkel der forventningene er blitt urealistisk høye. Dette har ført til forsinkelser i industrien.

Wall mener likevel at Bluetooth-teknologien har beveget seg raskt ut av »barnestadiet». Han viser til at det har tatt mye lenger tid før andre trådløse teknologier har blitt en suksess.

2000 firmaer er nå medlemmer av Bluetooth Special Interest Group, og produktene har så smått begynt å finne veien til markedet. I tillegg vil det komme en rekke nye produkter fra høyt profilerte produsenter som Ericsson, Nokia og Motorola i 2001, skriver Wall og kompani i rapporten.