Annonse


SPILLTEST: Wall Street Trader 2001

Franske Monte Cristo Games har laget et relativt komplekst spill hvor målet rett og slett er å gjøre seg til massemillionær på børsen. Bakgrunnen er at en rik forretningsmann er død, og datteren blir sittende med millioner av kroner som hun vil at du skal hjelpe henne å investere.

Ved å følge en serie forskjellige typer aksjer markeder får du prøvd din intuisjon og teft for hva som til enhver tid vil være det mest lukrative selskapet, samtidig som du også har personalansvar og administrasjon å ta deg av.

Spillet består av fire hovedskjermer, hvor stort sett all handling utspiller seg: kontoret ditt, puben, kontorene til resten av de ansatte på teamet ditt, og naturligvis børsen selv.

Det virtuelle kontoret

Dette er hovedkvarteret ditt, hvor du har adgang til alle delene av spillet, såvel som til statistikker, oversikter og alskens annet dilldall.

Annonse


Utenfor vinduet ligger praktisk nok også hovedkontorene til de største aktuelle selskapene, hvor du kan se hvem som sitter som hovedaksjonærer i de forskjellige selskapene.

Børsen

Det er ikke én, men tre forskjellige børser å handle på i WST2001, både London, New York og Tokyo.

Det er her alle de viktige avgjørelsene din tas, og såfremt du har ansatt meklere i de forskjellige verdensdelene, så ligger verden for dine føtter…

Wall Street Trader 2
Et kakediagram holder orden på verdiene dine.

Puben

Man skal aldri undervurdere pils som forretningsverktøy. På puben kan du plukke opp et og annet tips, og høre hva de siste ryktene er om de neste månedens utviklinger.

Likevel er den viktigste funksjonen å treffe din hemmelige spion, som kan sendes ut på diverse lugubre oppdrag for å påvirke aksjekursene.

Teamet

Du kan velge å ansette en rekke forskjellige medarbeidere som kan hjelpe deg å utføre diverse oppdager, inkludert advokater, børsmeklere og informasjonskonsulenter.

I tillegg til å velge hvem du vil ansette, er det også opp til deg å bestemme lønnsnivå og gi frynsegoder og bonuser. Hvis du ikke behandler teamet ditt skikkelig, vil du fort oppleve frafall i bemanningen.

Løpende børsnyheter

I løpet av spillet dukker det jevnlig opp nyhetsoppdateringer på e-post. Noen av disse gir generell informasjon om tekniske nyvinninger og business-trender (noen ganger som videoklipp), mens andre kan være brev til aksjonærer eller notiser fra misfornøyde ansatte som skriker etter ferie eller mer lønn.

Wall Street Trader 3
Du befinner deg i et meklermiljø.

Det mest imponerende med spillet er de forskjellige scenariene du kan velge mellom, som lar deg prøve lykken blant annet innen dotcom, operativsystemer, MP3 og digital musikkdistrubusjon, eller mobiltelefoner.

WST2001 er flink til å følge dagens trender, og har med mange av dagens selskaper, selv om nyvinningene og utviklingen i spillet ikke alltid stemmer med det som nå skjer i den virkelig verden.

Forseggjort simulering

Selve børssimuleringen er grundig forseggjort, med kontinuerlige grafer og svingninger i aksjeprisene fra minutt til minutt. Du kan kjøpe opsjoner eller aksjer, og har mange muligheter i å velge vilkår og tidsperspektiv på investeringene dine.

Alt dette er vel og greit nok, men problemet er bare at det blir fort kjedelig, fordi man hele tiden skulle ønske at spillet besto av mer enn å følge med noen tall og trykke kjøp eller salg her og der. Det hele blir rett og slett kjedelig.

Ansatte klager

Riktignok har man forsøkt å gjøre det hele mer engasjerende ved å gi deg klagende ansatte å slite med, men disse er mer plagsomme enn de er utfordrende.

Meklerne dine har en tendens til å sende et par e-postmeldinger (som det fort kan ta noen dager før du ser), og så bare forlate pulten sin i protest fordi de er for stresset, eller misfornøyd med måten du arbeider på.

Langsiktig?

Et positivt element i WST2001 er at man kan velge å legge seg på en sakte og konservativ linje ved å rett og slett gjøre noen langtidsinvesteringer.

Og så vente noen måneder å se hvordan det går med aksjene – eventuelt kan man gjøre en prediksjon eller spre noen rykter med jevne mellomrom for å påvirke kursene.

Da kan du jo la spillet gå i bakgrunnen mens du sitter på jobb, og bare sjekke innom en gang i blant.er du aksjemegler av profesjon finnes det kanskje bedre alternativer 🙂

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse