Annonse


Naziofre saksøker Yahoo!

De franske eks-fangene fra en av nazistenes mest beryktede konsentrasjonsleire har saksøkt sjefen for Yahoo!-konsernet, Tim Koogle, for det de mener er rettferdiggjøring av krigsforbrytelser og folkedrap, skriver danske Ekstrabladet.

Sperret tjeneste – inntil videre

Yahoo! havnet i hardt vær da det ble kjent at Internettportalens nettauksjon formidlet salg av nazi-effekter fra krigens dager.

En fransk domstol besluttet i november at den slags var forbudt, og påla Yahoo! å innføre en sperring, slik at franske statsborgere ble forskånet for nazi-auksjonene.

Dommeren ga portalen tre måneder på å iverksette sperringen. Deretter ville Yahoo! få 100.000 kroner i dagbøter for hver dag den ikke virket.

Annonse


Koogle og kompani valgte å stoppe nazi-auksjonene, men gikk til en amerikansk domstol for å få omgjort dommen. De mener at en fransk domstol ikke har myndighet til å bestemme hva en amerikansk nettside har eller ikke har lov til.

Krever én krone

De franske nazi-ofrene mener derfor at Yahoo! kun har stanset tjenesten midlertidig, og krever at Tim Koogle stilles for retten. For riktig å understreke den symbolske betydning av søksmålet, krever de franske overlevende kun én franc, eller litt i overkant av én krone i erstatning.

I tillegg krever de at Tim Koogle gjør dommen kjent i allverdens nyhetsmedier, dersom Yahoo! taper saken.

På tross av dette kan konsekvensene bli temmelig alvorlige for Yahoo!. De franske domstolene betrakter saken som en kriminalsak, hvilket i verste fall fører til at Koogle kan se fram til to år bak murene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse