jente/data

Annonse


Kvinner tviler på datakunnskap

jente/dataTross en praktisk talt identisk erfaringsbakgrunn med mannlige studenter, tviler amerikanske studiner langt mer på egne ferdigheter, viser en studie fra University of California, Los Angeles.

Undersøkelsen tar for seg dataholdningene til 400.000 førsteårsstudenter.

Menn dobbelt så selvsikre

77,8 prosent av kvinnene og 79,5 prosent av mennene i undersøkelsen oppga at de brukte datamaskinen regelmessig. Samtidig opplyste mer enn dobbelt så mange menn som kvinner at de hadde datakunnskaper over gjennomsnittet.

Menn har alltid vært mer selvsikre på egne datakunnskaper, heter det i studien, men dette er det største gapet mellom kvinnelige og mannlige studenter noensinne.

Annonse


– Et handicap

– I en arbeidsstyrke som i økende grad er avhengig av teknologisk kunnskap, er det sannsynlig at kvinner stiller med et alvorlig handicap når de skal søke jobber, sier professor Linda Sax, som er ansvarlig for studien, til AP.

Kvinner er også mindre tilbøyelig til å delta i prategrupper på nettet og bruker langt mindre tid på dataspill enn menn, viser undersøkelsen.Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse