ps2 FORBUD

Annonse


Forbyr PS2 i fengselet

ps2 FORBUDPlaystation 2 begynner allerede å få et ganske frynsete rykte. Fra før har har Saddam Hussein etter sigende gått til innkjøp av 4.000 maskiner for å lage det reneste ragnarokk i luftrommet. Deretter er de innsatte ved Haugesund kretsfengsel mistenkt for å gå til anskaffelse av spillmaskinen – i den hensikt å undergrave rettsvesenet ved å snakke med hverandre.

Uberegnelig

– Dataspill og programvare kan inneholde andre ting enn det i utgangspunktet er beregnet på. Det vil være umulig å kontrollere om en innsatt for eksempel bruker en slik maskin til å kommunisere med andre, sier underdirektør Ståle Olsen ved Haugesund Kretsfengsel til Aftenposten.

I det aktuelle tilfellet har den innsatte skaffet seg Playstation 2 for å få dagene til å gå på cellen. Fangen har lite å gjøre med de andre innsatte og har ikke fått noe godt skoletilbud i fengselet. Forsvarer Arne Vikse er oppgitt over fengselets holdning til en uskyldig leke som PS2.

– Jeg kan vanskelig se at PS2 kan bety noen fare. Det er den reneste James Bond-tenkning å tro at noen skal kunne bygge om et slikt leketøy for å bruke det på ulovlig vis i fengselet, sier han til Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse