Datamaskin

Annonse


PC-salget bremser kraftig

DatamaskinTallene for fjerde kvartal skremmer produsentene.

Årets siste kvartal er normalt det beste for PC-industrien. Fjorårets siste tremånedersperiode tegner imidlertid til å bli det verste på fire år. Julesalget ligger bare 6,9 prosent høyere enn samme periode året før, viser foreløpige tall fra de britiske analysefirmaet Context.

Bare år 2000?

Det er ekstra alarmerende siden salget på tampen av 1999 også var svakt. Den gang skyldte PC-produsentene på at bedriftene kviet seg for PC-investeringer i forkant av det problematiske årtusenskiftet.

Fra 1998 til 1999 steg PC-salget 11,7 prosent fjerde kvartal. Fra 1997 til 1998 steg PC-salget 20 prosent, skriver Wall Street Journal.

Annonse


Det svake fjerdekvartalet avslutter et begredelig år for europeiske PC-produsenter. Veksten i det europeiske markedet synker dramatisk til tross for at få europeere har PC i forhold til innbyggere i USA.

Mindre vekst enn ventet

I hele 2000 ble det bare solgt 7,9 prosent flere PCer enn i 1999. Det er langt under veksten på 20 prosent som bransjen forespeilet investorene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse