Annonse


IBM blokkerer Napster

IBM forsøker å holde tilstrekkelig liv i Napster-modellen til at forbrukerne fortsatt er fornøyde. Men de legger inn restriksjoner i distribusjonen.

Legger begrensninger

En person kan laste ned musikk og sende den videre til en annen, men dersom han forsøker å distribuere låter via Napster eller e-postkjeder, vil neste lytter kun få spille musikken én gang, høre de 30 første sekundene eller ikke høre noe som helst.

Dataprodusentens system bygger på såkalt superdistribusjon, som kontrollerer utvekslingen av digitalt innhold mellom brukere. Teknologien er utviklet av InterTrust Technologies Corp. i California, skriver Wall Street Journal.

– Dersom du antar at Napster vil forsvinne i sin nåværende form, hva vil kunne erstatte tjenesten? Det er slike spørsmål vi stiller oss selv, sier Scott Burnett i IBM Global Media and Entertainment.

Annonse


Restriksjoner i flere ledd

Den nye versjonen av IBMs teknologi vil i tillegg til å kunne legge restriksjoner på antall ledd i distribusjonen, også være i stand til å gi ulike typer beskyttelse knyttet til lovgivningen i bestemte land og regioner.

IBM medgir overfor CNet at det er en viss sjanse for at den nye teknologien vil bli hacket, selv om Burnett kaller den nye modellen for »blant de sikreste, om ikke den sikreste» versjonen på markedet. Han sier samtidig at kun en forsvinnende del av brukerne vil forsøke å bryte beskyttelseskoden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse