Giants1

Annonse


SPILLTEST: Giants – Citizen Kabuto

Ikke før har vi latt oss imponere av det innovative spillet Sacrifice fra Shiny Entertainment, så blir vi servert et nytt mesterverk. Riktignok er det selskapet Planet Moon som står bak denne gang, men mange av utviklerne i Moon jobbe tidligere i Shiny – noe som absolutt vises på Giants: Citizen Kabuto.

‘Syk’ fantasiverden

Handlingen foregår i en eller annen syk fantasiverden bestående av en gruppe større og mindre øyer, bebodd av en håndfull forskjellige typer merkelige skapninger.

En gang i tiden rådet en gjeng blåhudete magiske damevesener ved navn Sea Reapers over øygruppen . De skapte monsterkjempen Kabuto for å beskytte seg mot sine fiender. Men Kabuto følgte seg mer og mer ensom og utstøtt, og en dag gikk han rett og slett berserk, til alles store fortvilelse. Nå har øyene ingen dominerende herskerrase, selv om Repers-ene har en hemmelig plan om å gjeninnta sin rettmessige plass.

Nødlanding og kamp

Og da er det altså at en gjeng med romvesener, Meccarynerne, tilfeldigvis ankommer øygruppen. Egentlig er de på vei til ferieparadiset Majorca, men blir nødt til å nødlande for å reparere romskipet sitt. Naturligvis blir de umiddelbart dratt inn i maktkampen og intrigene mellom Repers-ene, Kabuto, og de små øybeboerne Smarties, og spillet er i gang.

Annonse


Både Giants og Sacrifice er sanntids action/strategi-spill bygd opp rundt store utendørs 3D-verdener, befolket av komplekse og velanimerte skapninger hvis hverdag stort sett består i å kjempe mot hverandre på alskens utspekulerte måter.Giants

Detaljert

Giants har løftet grafikken opp til neste nivå, og briljerer med detaljerte figurmodeller og livvaktige bevegelser.

Samtidig er Giants først og fremst et actionspill – selv om man også her finner minimale strategielementer (bygging av enkle baser, for eksempel), så er ikke Giants på langt nær like opphengt i ressursadministrasjon som Sacrifice.

Variasjonsmuligheter

Noe av det som gjør Giants så spennende er at hver rase er totalt forskjellig å spill fra de andre to, og at du stadig finner ny egenskaper og fremgangsmåter for å løse de mange varierte oppdragene. Når du endelig føler at du har mestret kontrollene og mulighetene fullt ut, begynner du forfra igjen med å lære deg neste rase.

Som om ikke den gode spillmekanikken og designet i seg selv skulle være nok, så har Planet Moon i tillegg klart å lage et spill som faktisk er veldig morsomt og full av humor.

Forsøk på artige og komiske 3D-animasjonene fungerer faktisk veldig godt, og de forskjellige skapninger har sine egne unike personligheter som blåses liv i av festlige stemmer med snodige aksenter og god innlevelse.

Nyskapende

Giants er del av en ny generasjon spill, hvor standarden settes blant annet av titler som Sacrifice og den kommende Black & White. Det er ikke annet å gjøre enn å henge fornøyd med, og det er ikke tvil om at Giants: Citizen Kabuto som et av de fremste og mest nyskapende spillene i butikken for tiden. Giants

Etter at du til slutt har spilt gjennom alle oppdragene i enspiller-modus, må du endelig ikke tro at gleden er over. Tvert imot, så er du nå klar til å teste dine ferdigheter mot andre Giants-spillere på Internett..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse