Linux-hefte

Annonse


Lær Linux steg-for-steg

Linux-hefte“Bli kjent med Red Hat Linux 7.0” er det første installasjonshefte som foreligger i norsk språkdrakt. Med heftet følger to installasjons CD-er med Red Hat 7.0.

– Dette er et installasjonshefte som i første rekke er ment for PC-brukere som tidligere ikke har benyttet Linux OS, sier forfatter av heftet, David Elboth, til ITavisen.no.

Bør kjenne minst ett OS

“Heftet er primært skrevet for de som ønsker å oppgradere fra Windows til Linux, eller som planlegger å gjøre det snart”, står det innledningsvis i heftet.

En forutsetning er at man tidligere har benyttet PC og har kjennskap til minst ett operativsystem.

Annonse


– Hva trenger man ellers for å ta fatt på installasjonen?

– Først om fremst må du sjekke at PC-en du benytter inneholder de nødvendige styringsprogrammer og ett nettverkskort, sier Elboth. Dette burde ikke være noe problem da PC-er flest i dag inneholder dette.

Ha to OS på maskinen din

Et godt tips til deg som er nysgjerrig på Linux, men er usikker på om det er rett OS for deg, er å beholde din Windows i tillegg til Linux.

Da kan du eksperimentere med Red Hat (eller en annen Linux-versjon), samtidig som du kan benytte Windows til operasjoner der du foretrekker det gamle og kjente.

Elboth er også forfatter av “Boken om Linux” og Linux installasjon og konfigurasjon”, som tar deg ett skritt videre enn installasjonsheftet. Ellers er “Linux for Dummies” en meget god startbok å ta fatt på.

Selv om Elboth er en del av Red Hat Linux betateam, er han ikke blind for at andre operativsystem også kan ha sine fordeler.

– Etter hvert har jeg blitt mer pragmatisk i forhold til andre operativsystem enn Linux, og jeg ser at blant når det gjelder regnskapsprogrammer så finnes ikke tilfredstillende Linux-programmer, uttaler Elboth.

Ser lovende ut

ITavisen.no har ennå ikke hatt prøvd ut installasjonsheftet, men det ser absolutt lovende ut. Hvis man eksempelvis sammenligner det med et installasjonshefte for Windows så virker heftet godt tilrettelagt for en lettere famlende person som trenger en hjelpende teknologisk hånd.

Men av og til glemmer tydeligvis Elboth at han i heftet skal henvende seg til de mer uerfarne, og trekker frem ord og uttrykk som ikke andre enn de innvidde forstår. Hva er for eksempel paging?

ITavisen.no kommer snart med en anmeldelse av heftet, der vi slavisk skal følge innholdet i “Bli kjent med Red Hat Linux”.

Heftet utgis av IDG Norge Books AS og koster 129 kroner. Det er tilgjengelig i Narvesen-kiosker og bokhandler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse