Annonse


Kortleser blir standard på PC

Dell ønsker å innføre kortleser som standardutstyr på hjemmedatamaskiner i løpet av et halvt år, skriver ComputerSweden. Dells utspill kommer i forlengelsen av en rekke vedtak i Sverige om å dele ut elektroniske id-kort til privatpersoner.

– Tidligere installerte vi bare elektroniske kortlesere for virkelig store kunder. Å gjøre det til standardutstyr betyr at hvem som helst nå kan bestille en kortleser, sier Maria Öhman, markedssjef på Dell.

Sikkerhetssjefen jubler

Nylig inngikk Posten i Sverige en avtale med Riksskatteverket, Skattemyndigheten og Kronofogdemyndigheten om å dele ut 15.000 id-kort for internt bruk. Telia har også besluttet å gi sine 25.000 ansatte såkalte smartkort.

IBM og Compaq melder at de tilbyr elektroniske kortlesere som ekstrautstyr, men at de ønsker å se på interessen i markedet før det blir standardutstyr.

Annonse


Lovpriser

Evald Persson, Postens ekspert på sikkerhetsområdet, lovpriser Dells initiativ.

– Det er veldig gledelig at id-kortlesere snart kan bli standard i datamaskiner. Vi ser en utvikling som krever millioner av id-kort de nærmeste årene. Postens styrke er å fungere som en betrodd tredjepartsleverandør – det vil si at vi leverer kortene og garanterer at utdelingen foregår på en sikker måte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse