skjermbrille 1

Annonse


Diskret skjerm i brilleglasset

skjermbrille 1Lei av at noen henger over skulderen på deg for å granske hva du gjør på PC-en? Med skjermen i brillene kan du holde på med hva du vil, uten å være bekymret for om andre måtte se det. Kjekt om du for eksempel skal sjekke en saldo eller lese e-post av privat karakter.

Radarblikk

Den virkelige fordelen med slike briller ligger imidlertid helt andre steder. Med slike briller knyttet til en lommedatamaskin med GPS (satellittnavigasjon) kan du rusle rundt i terrenget uten å gå deg bort – kartet med din posisjon inntegnet ligger alltid rett foran øynene dine.

Også forsvarsindustrien er interessert i produktet. Brilleskjermen kan kobles til nattkikkerter, radarer, våpenstyringssystemer og mye annet.

For oss mer dødelige kan det kanskje være greit å lese e-bøker på denne måten? Talere kan lese manuskript, skoleelever kan søke i oppslagsverk og jurister kan surfe dokumenter. Og hjernekirurgen kan ha koblingsskjemaet liggende oppe under hele operasjonen.

Annonse


16-bit fargeskjerm

De nye brillene viser et skjermbilde på 320×240 punkter, det samme som du får på en standard PDA som Cassiopeia eller Compac iPaq.

En ny brille med oppløsning på 640×480 punkter er på trappene. Fargeoppløsningen er 16-bit, noe som gir mer enn 65.000 farger.

Clark Kent-brille

Skjermbrillene skiller seg ikke nevneverdig fra ordinære briller (så lenge kraftige innfatninger holder seg på moten), og glassene kan tilpasses etter ulike behov. De av oss som husker Supermann, vil nok minnes at hans Alter Ego Clark Kent

En modell som kan festes på en hvilken som helst brille finnes også, men denne kan ikke akkurat betegnes som diskret. skjermbrille 2

Et lite prisme på brilleglasset sprer lyset fra en projektor i brillestangen. Du kan selv justere fokus, og skjermbildet vil bli hengende i lufta omtrent en meter foran øynene dine.

Bildet vil dekke omtrent 11 grader horisontalt (synsfeltet dekker ca 180 grader) men ettersom bildet ligger i fokusområdet skal det være godt lesbart.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse