Nøkkel

Annonse


Superenkel kryptering

NøkkelUtimaco Safeware AS har laget en meget enkel med god filkrypteringsapplikasjon. SafeGuard PrivateCrypto versjon 1.1 muliggjør dekrypteringen uten at mottakeren er i besittelse av programmet.

Dette skjer ved at det genereres en selvekstrakt fil hvor mottaker kun trenger passordet, som du for eksempel kan sende med en SMS-melding.

Integreres i Explorer

For å laste ned programmet kan man gå til Utimacos hjemmeside, og foreta en nedlasting som tar cirka 2,5 minutter. Programmet integreres i Explorer. Når du så skal bruke programmet trykker du et høyreklikk med musa og det gir deg direkte tilgang til krypteringen.

– Den største fordelen med krypteringsprogrammet er at mottakeren ikke behøver å ha det installert på sin maskin, men kun behøver passordet. Jeg kjenner ikke til andre krypteringsprogram som fungerer på samme måte, sier IT-konsulent Ole Andre Sveen i Utimaco Norge.

Annonse


– Programmet er blant annet ideelt til kryptering av e-postvedlegg. Man kan også svært enkelt komprimere store filer.

Verdens første applikasjon med Rjindael algoritmen

Sveen opplyser at dette er en av første applikasjonene i verden som benytter den nye Rjindael algoritmen, som vil bli den nye krypteringsstandarden, Advanced Encryption Standard (AES) Den vil ta over etter DES som har vært standard siden 1970.

– AES er an mer avansert algoritme som blant annet gir økt sikkerhet, sier Sveen.

Gratis for privatmarkedet

Nyheter i forhold til tidligere versjoner:

  • Filkomprimering
  • Sikker sletting av fil
  • Forbedret passordsikkerhet

SafeGuard PrivateCrypto er gratis for privatbrukere. For kommersielt bruk koster det 232,- per lisens.

Tradisjonelt har det tyske selskapet Utimaco Safeware først og fremst laget ulike sikkerhetsløsninger for bedriftsmarkedet, men med SafeGuard henvender de seg også mot forbrukermarkedet.

– Sikkerhetsløsninger for hjemmemarkedet blir stadig mer aktuelt. Derfor tilbyr vi nå både kryptering og personlige brannmurer til det private marked, opplyser Sveen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse