Annonse


Ny sterk norsk mobil-allianse

Schibsted Telecom, TV2 Interaktiv, Dagbladet Digitale Mediehus, Aftenposten Multimedia, VG Multimedia og Scandinavia Online har i følge Dagens Næringsliv utarbeidet et utkast til en intensjonsavtale.

Mediegigantene ønsker å samarbeide om en felles betalingstjeneste for tjenester levert over mobilnettet, for å sikre seg en større del av inntektene fra slike tjenester.

Utfrodrer

I dag får leverandøren svært liten avkastning for investeringer i mobile tjenester. Samarbeidet skal sikre at de blir sterkere i forhandlinger med operatører som Netcom og Telenor.

– I Japan tar teleoperatøren ni prosent av fortjenesten, mens innholdsleverandørene får resten. Her får vi i beste fall 30 prosent, sier direktør Bent Nordbø i Aftenposten Multimedia, til DN.

Annonse


Direktør Per Håkon Fasting i Schibsted Telecom bekrefter at de fremtidige forhandlingene med teleoperatørene er svært viktige. Spesielt med tanke på at GPRS er rett rundt svingen.

De store innholdsleverandørene sier til DN at de er fullt klar over at samarbeidet raskt kan stoppes av Datatilsynet eller Konkurransetilsynet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse