Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor framskynder GPRS

NetCom ville snike seg foran Telenor i kappløpet om å lansere GPRS først. Men Telenor ser likevel ut til å bli først med den nye dataoverføringsstandarden for mobiltelefoner.

Telenor fremskynder åpningen av GPRS-nettet til denne uken. Etter at konkurrenten NetCom bestemte seg for å åpne sitt GPRS-nett 31. januar, fikk Telenor Mobil hastverk med å komme først på banen med 2,5-generasjons mobilnett, som GPRS også kalles.

– Nettet er klart

– Nettet er i operasjon allerede og fungerer som det skal. Nå oppdaterer vi kunderegistrene våre, slik at alle GSM-kunder i løpet av uken kan ta i bruk GPRS. Først må skaffe seg en GPRS-telefon, og dem er det ikke mange av, sier informasjonsdirektør Jo Heldaas i Telenor Mobil til telecom.no.

Telenor hadde opprinnelig tenkt å lansere GPRS 1. februar. Arbeidet med å oppgradere GSM-nettet til å ta imot pakkesvitsjet GPRS (General Packet Radio Service) har pågått over lengre tid.

GPRS er en oppgradering av GSM-nettet og får samme dekningsgrad, dvs. ca. 97 prosent av befolkningen. Men i første omgang blir det bare et fåtall kunder som kan benytte seg av tjenester som «always on» tilkobling til internett og økt overføringshastighet.

GPRS-terminalene lar vente på seg, og foreløpig er det bare Motorola som har terminaler for salg. Dem finnes det heller ikke mange av. Men en rekke mobilprodusenter kommer med GPRS-terminaler i tiden fremover.

Stikkord: Mobil