Annonse


Rusmisbruk i IT-bransjen

Avhengighet av alkohol, kokain, ecstasy og amfetamin er i ferd med å bli den reneste epidemi i IT-bransjen, i følge en fersk amerikansk rapport om bruken av alkohol og narkotiske stoffer blant de ansatte i en mindre bedrift i Silicon Valley.

Risiko for alkoholisme

Legen Robert A. Mantano ved Stanford University Medical Center fikk seg en støkk da han gjennomførte sin spørreundersøkelse og fant at hele 12 prosent av de spurte løp en stor risiko for å bli uforbederlige alkoholikere.

Nær sagt ingen av IT-arbeiderne hadde fått noen behandling for alkoholmisbruk det siste året.

Vil øke med økt arbeidspress

I tillegg til disse tallene, finnes det sterke beviser på at bruken av kokain, speed og ecstasy er høy og sterk økende blant ansatte i IT-sektoren, ifølge Business2.0.

Annonse


Det antas at det høye misbruket skyldes stressfaktorer som enormt prestasjonspress, panisk fokusering på vekst, ustrukturert arbeidstid og relativt høye lønninger som muliggjør kjøp av luksusdroger som kokain.

Tvangsbehandling?

En del av problemet skyldes at IT-medarbeidere sjelden blir tvangsbehandlet, noe som ville gitt dem en sjanse til å slutte med misbruket, sier Dr. Alex Stalcup, overlege ved New Leaf Treatment Center i California.

På grunn av mangel på arbeidskraft i IT-bransjen, blir alkohol- og stoffproblemer dysset ned, mener Stalcup. Han frykter at misbruket vil fortsette å øke så lenge arbeidsbyrden fortsetter å være så høy som i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse