GPRS telefoner 2

Annonse


Her er GPRS-telefonene

GPRS telefoner 2(Artikkelen er oppdatert 29.01.01)

[Motorola] [Panasonic] [Ericsson] [Samsung] [Philips] [Siemens] [Alcatel] [Nokia] [Trium]

De øvrige produsentene står i kø med nye modeller. Disse skiller seg fra Motorolas første GPRS-telefon ved at de benytter en større del av kapasiteten i nettet. Ønsker du raskere dataoverføring kan det lønne seg å vente.

Og trolig behøver du ikke vente særlig lenge. Her er en oversikt over hvilke telefoner som er på vei, og når de er forventet i salg. Prisen på de enkelte telefonene er ikke satt, og for enkelte av modellene er det også noe usikkert hvilke spesifikasjoner de vil ha når de blir levert.

Annonse


Motorola Accompli 008
Motorola Accompli 008.

Motorola:


Har allerede lansert Timeport 260, en trebåndstelefon med GPRS modem. Telefonen er ikke ulik sine forgjengere i Timeportfamilien, men kan laste ned data over IP så lenge den står på.

Telefonen laster ikke data til eget minne, så du er avhengig av å være tilknyttet en PC eller PDA for å ha noen som helst nytte av GPRS. Timeport 260 kan bare benytte to tidsluker til nedlasting og en til opplasting av data.

Motorola GPRS (skrå)
Motorola Timeport med GPRS

Motorola vil i løpet av nær fremtid levere telefonen Accompli 008. Dette er en GPRS-telefon med smarte applikasjoner. Det betyr at du kan utnytte fordelene ved GPRS uten å være koblet til en PC.

Motorola vil også putte GPRS i en slankere utgave av sin allerede knøttlille v.3699. Denne telefonen er ventet å bli verdens minste GPRS-telefon. Motorola har også flere PDA-lignende telefoner på trappene.

Panasonic:


Etter det ITavisen erfarer vil Panasonic lansere sin første GPRS-telefon i løpet av 1. halvår. Telefonen heter GD95.

Samsung:


SGH-Q 100 er kommet til Norge, men foreløpig bare i fem eksemplarer til test. Planen er å lansere telefonen før påske.

Telefonen har 1 linje ut og 4 inn, og 128×128 punkter gråtoneskjerm. Dette blir en liten 900/1800-telefon med flipplokk og direkte tilgang til WAP via en egen tast. Hvilken WAP-protokoll som kommer vet vi foreløpig ikke.

Samsung vil satse sterkt på GPRS i håp om å komme inn på markedet også med sine GSM-telefoner.

Philips:


Philips kommer med to ulike GPRS-telefoner før sommeren. Den første er ventet innen utgangen av mars, og er en Xenium959. Philips jobber med flere telefoner der MP3, logolasting og en rekke andre funksjoner skal være med.

Om noe av dette dukker opp i Xenium 959 er uklart. Detaljene rundt telefonen som skal lanseres i 2 kvartal er foreløpig ikke tilgjengelige.

Siemens:


Den tyske mobilgiganten venter med lansering av GPRS til slutten av juni. Da vil det til gjengjeld komme flere modeller, hvorav en er utviklet i samarbeid med Casio.

Dette er i korte trekk en Cassiopeia PDA med MS Windows PPC operativsystem og Siemens GPRS mobiltelefon. Denne vil kunne laste ned oppdaterte nyhetssider fra internett, i tillegg til e-post og andre tjenester som vil bli utviklet spesielt for GPRS.

Den andre modellen vil bli en mer ordinær telefon, uten at Siemens ennå vil si hva de legger i dette.

Alcatel GPRS
Alcatels 502 og 702 (t.h.) kommer med GPRS.

Alcatel:


Alcatel har valgt å vente til våren med sin første lansering av GPRS. Den første modellene vil være One Touch 502 som er ventet i mai. Denne vil bli etterfulgt av OT 702. Dette er de samme telefonene som OT 501 og OT 701, men altså da med GPRS i tillegg.

Telefonene har ikke IrDA, men OT 702 vil kunne utstyres med Bluetoothbatteri som knytter telefonen til andre enheter via radiosignaler.

Nokia:


Nokia er et av selskapene som har brukt mye energi på utvikling av infrastruktur og applikasjoner til GPRS.

Nokia 9210
Nokia 9210 – moderne kommunikator, men uten GPRS.

Nokia overrasket mange med å presentere sin nye kommunikator 9210 uten støtte for GPRS.

Selv om Nokia holder kortene tett til brystet er det ventet at selskapet vil komme med nye produkter basert på GPRS. Nokia har for øvrig uttalt at de har som policy at de ikke skal annonsere et produkt dersom de ikke kan levere det innen seks måneder.

I øvre del av GPRS-segmentet vil vi etter alle solemerker få se terminaler basert på Symbians Qartz referansedesign.

Trium (Mistubishi):


PDA-telefonen Mondo fra Mitsubishi-selskapet Trium blir levert med operativsystemet Pocket PC, og er ventet å bli en av de viktigste telefonen fra Trium i år. Trium GPRS

Pocket PC, Media Player og Reader Operativsystemet Pocket PC gjør at brukerne får tilgang til Outlook, og lommeversjoner av Word, Explorer og Excel. GPRS PDA-mobilen Mondo er trolig i Norge før påske.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse