Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hack deg til 450.000 kroner

Hack en, to, tre eller fire tjenermaskiner (servere), forklar hvordan du gjorde det og vinn 450.000 kroner på innbruddet.

Hack
For bryter du deg gjennom sikkerhetsproduktet Pitbull – er det gode lommepenger å tjene.

I det ene hjørnet finner man Savoy, del av Argus System Group, som står bak sikkerhetsproduktet PitBull, et produkt selskapet hevder er virtuelt ugjennomtrengelig.

En slik påstand er selvsagt dømt til å utfordre ulike hackermiljøer og det er nettopp det som er meningen.

OpenHack III

I det andre hjørnet sitter en arme av hackere som vil forsøke å bryte seg inn i systemet å vinne 50.000 dollar. OpenHack III er i gang, en hackerkonkurranse sponset av magasinet eWeek.

Hackerkonkurranser er intet nytt på nettet, men denne gangen er pengepremien atskilling høyere enn det som vanlig er, ikke minst fordi PitBull går får å være et meget godt sikkerhetssystem.

PitBull beskytter selve OS’et

Vanligvis forsøker hackere å få tilgang til datamaskiners operativsystemer ved å utnytte hull i applikasjonene som systemet kjører. De fleste sikkerhetsprodukter forsøker å tette disse hullene. Men PitBull beskytter selve operativsystemet, å gjør det virtuelt umulig for hackeren å få tilgang.

Denne type konkurranser tiltrekker seg mange hackere, men de aller dyktigste og farligste hackerne har en tendens til å holde seg borte. De vil nemlig ikke avsløre sine hemmeligheter, noe som er kravet dersom pengepremien skal heves.

Innbringende for sikkerhetsselskap

For selskap som Argus, er det selvsagt mye å hente på at en gjeng hackere jobber gratis på denne måten.

Konkurransen startet i går tidlig amerikansk tid. (ettermiddag norsk tid) Serverne vil være på nett i to uker. De ulike utfordringene er; en shellserver, en DNS server, en webserver og en e-handelsserver.

Ler mer om konkurransen og vilkårene på www.openhack.com.