Hack

Annonse


Hack deg til 450.000 kroner

HackFor bryter du deg gjennom sikkerhetsproduktet Pitbull – er det gode lommepenger å tjene.

I det ene hjørnet finner man Savoy, del av Argus System Group, som står bak sikkerhetsproduktet PitBull, et produkt selskapet hevder er virtuelt ugjennomtrengelig.

En slik påstand er selvsagt dømt til å utfordre ulike hackermiljøer og det er nettopp det som er meningen.

OpenHack III

I det andre hjørnet sitter en arme av hackere som vil forsøke å bryte seg inn i systemet å vinne 50.000 dollar. OpenHack III er i gang, en hackerkonkurranse sponset av magasinet eWeek.

Annonse


Hackerkonkurranser er intet nytt på nettet, men denne gangen er pengepremien atskilling høyere enn det som vanlig er, ikke minst fordi PitBull går får å være et meget godt sikkerhetssystem.

PitBull beskytter selve OS’et

Vanligvis forsøker hackere å få tilgang til datamaskiners operativsystemer ved å utnytte hull i applikasjonene som systemet kjører. De fleste sikkerhetsprodukter forsøker å tette disse hullene. Men PitBull beskytter selve operativsystemet, å gjør det virtuelt umulig for hackeren å få tilgang.

Denne type konkurranser tiltrekker seg mange hackere, men de aller dyktigste og farligste hackerne har en tendens til å holde seg borte. De vil nemlig ikke avsløre sine hemmeligheter, noe som er kravet dersom pengepremien skal heves.

Innbringende for sikkerhetsselskap

For selskap som Argus, er det selvsagt mye å hente på at en gjeng hackere jobber gratis på denne måten.

Konkurransen startet i går tidlig amerikansk tid. (ettermiddag norsk tid) Serverne vil være på nett i to uker. De ulike utfordringene er; en shellserver, en DNS server, en webserver og en e-handelsserver.

Ler mer om konkurransen og vilkårene på www.openhack.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse