Annonse


Sony innrømmer PS2-feil

Dette er helt akseptabelt ved salg av så mange maskiner på kort tid, sier den norske importøren Egmont til ITavisen.no. Samtidig bekrefter de at noen PS2 inneholder alvorlige feil.

– I Europa har det blitt solgt over 500.000 Playstation2. Når det kommer inn klager på 5.000 stykker, så er dette ikke mer enn én prosent – noe som er et helt akseptabelt tall, sier salgssjef Ståle Braathen i Egmont Entertainment.

Riper opp plater

Mange av klagene har dreid seg om riper i spill-, CD-og DVD-plater etter bruk i PS2.

Sony innrømmer at det er en feil i noen av de første partiene med maskiner, som kan ødelegge platene dine. Men samtidig er det viktig å være klar over at CD-ene ofte kan bli ødelagt som følge av feil bruk av maskinen.

Annonse


Her er feilen

Har du problemer med riper? Alt etter hvor på platen det har oppstått skader, kan du finne ut om du selv har skylden i ripene, eller om du er den uheldige eier av en defekt PS2-maskinen:

  1. Hvis ripene er i rundt midten av CD- eller DVD-platen din, så er det sannsynligvis din egen feil. Disse ripene oppstår nemlig hvis du beveger, vipper eller snur på maskinen mens CD-en står i, noe som brukerveiledningen tydelig advarer mot å gjøre.
  2. Hvis ripene derimot dukker opp ytterst på kanten av platene, har du et problem med DVD-kabelen inne i maskinen din. Ta hele maskinen med til forhandleren og be om ny, da alt du prøver å sette inn i CD-skuffen risikerer å bli ripet og ødelagt. Egmont forsikrer om at dette kun gjelder et fåtall maskiner, og at du vil være i stand til å oppdage feilen umiddelbart.

– De få uheldige dette gjelder vil få riper i CD-ene fra første stund., sier Braathen.

– I Norge har Egmont hatt en klageprosent på under én prosent på Playstation 2, sier Braathen til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse