Annonse


Skriv selv – vinn 10.000 kr

Under vignetten »nyheter fra folk til folk» inviterer The Sourze sine lesere til å levere nyheter, ledere, betraktninger, reportasjer og annet til avisen. Faktisk finnes ikke avisen »The Sourze» uten slike bidrag, ettersom redaksjonen helt og fullt mangler journalister, fotografer og andre bestanddeler i en tradisjonell avisredaksjon.

»Hetast»

The Sourze kan muligens kalles et massivt arbeidsmarkedstiltak, der leserne er sine egne journalister. Suksessen avhenger av de øvrige leserskribentenes interesse for dine saker – desto flere som leser bidraget ditt, desto høyere kravler du på listen over månedens mest leste.

Det koster 100 kroner å publisere artiklene, til gjengjeld får du 10.000 kroner dersom ditt bidrag er månedens mest leste og 5.000 hvis du havner på andreplass.

Dersom du i løpet av kort tid får mange lesere, havner du under rubrikken »hetast». Fortsetter leserstormen kommer bidraget automatisk på listen »fortfarande heta».

Annonse


Gjennom nåløyet?

Den faste redaksjonen består av ni medlemmer, for det meste redaktører av ulike slag. Redaktørkollegiet presiserer at det er alt annet enn enkelt å få lov til å betale for å få publisert sin egen artikkel på nettet.

– Vi har laget The Sourze for å få være med å bestemme. Det finnes mange mennesker som ikke er profesjonelle skribenter men som likevel skriver godt og fortjener å få sin stemme hørt. Mange journalister rammes av tidspress og nedskjæringer – de har ikke mulighet til å følge med på hvilke debatter og spørsmål som interesserer folk, sier sjefredaktør Bente Olsson.

Hun er kronikør i Aftonbladet, og bidragsyter til kultboken »Fittstim».

Les mer på www.sourze.se.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse