Annonse


SPILLTEST: American McGee’s Alice

Eventyrland er under okkupasjon! Den onde hjerterdronninga tyranniserer fantasiverdenen, og har gjort den glade og fargerike verdenen om til et dystert – men like fantastisk – mareritt.

American McGee har tatt utgangspunkt i Lewis Carrols klassiske fortellinger om Alice i Eventyrland grafikken, som egentlig er langt dystrere i stil enn den Disney-tolkningen vi ofte forbinder med Alice. Resultatet er et dataspill som bare bobler over av atmosfære, kreativitet, og dyktig design.

Du spiller naturlig nok Alice, ei bestemt og kvass jente full av syrlige kommentarer, klar til å gå blodig til verks med kniven, eller et annet våpen fra sitt dødelig arsenal. I løpet av ferden gjennom Eventyrland møter hun en rekke merksnodige skapninger. Noen er fiendtlige og farlige, mens andre er desperate og lengtende etter å bli frigitt fra hjerterdronningens tyranni.

Si aldri nei til en kvinne med kniv

En annen verden

Men hovedrollen i American McGee’s Alice er likevel Eventyrland selv. Grafikkerne og level-designerne har gjort en helt utrolig jobb med å konstruere et dynamisk og levende spillmiljø som du bare blir stående å måpe av. Når du spiller, er det som om du er omgitt av en pulserende og stadig skiftende organisk verden, hvor hver ny dør du går gjennom leder deg inn i en ny dimensjon.

Annonse


Alice er i bunn og grunn er et førstepersons actionspill, og vi får se effekter og animasjoner som vi aldri før har sett maken til i denne sjangeren. Det føles på mange måter som om man selv er på en eventyrreise når man spiller, og den dramaturgiske oppbygningen i dette spillet er enestående. Hvis man i det hele tatt skal kritisere Alice for noe, så må det være at selve den interaktive spillbarheten blir satt litt i skyggen av alt det andre.

Selv om man etter hvert får tilgang til en rekke spennende våpen, alt fra demonpåkallende terninger til sylkvasse kortstokker og eksploderende leketøy, så er det langt mer moro å springe rundt å utforske enn det er å slåss mot sjakkbrikker, kjempemaur, flygende beist, og spillkort-vakter.

Den overbevisende og oppslukende atmosføren i Alice forsterkes ytterligere av stemningsfull og orginal musikk komponert av Chris Vrenna fra Nine Inch Nails.

Må oppleves

Soppskogen er ikke lenger et spesielt hyggelig sted å være…

American McGee’s Alice har satt nye standarder for eventyrspill.

Det er egentlig vanskelig å forklare hvor imponerende Alice egentlig er, og vi kan ikke annet enn anbefale at du prøver selv. Du risikere intet ved å springe ut og kjøpe spillet omgående, men er du likevel usikker kan du jo laste ned demoversjonen først ved å klikke her.