Napster (MP3-program)

Annonse


– Vær åpen for Napster

Napster (MP3-program)Napster kan bli viktig for å få distribuert musikk over nettet, hevder han.

– Hvis linjene begrenses av dørvokterne, kan musikkfans og musikkskaperne miste en unik mulighet, advarer den republikanske senatoren Orrin Hatch.

Hatch er en av de amerikanske politikerne som har markert seg kraftigst innenfor digitale medier, og leder den viktige justiskomiteen i det amerikanske senatet.

– Kan tjene på nett

Hatchs oppfordring falt på konferansen Future of Music Policy, som går av stabelen i Washington. Dersom opphavsretten blir respektert bør platebransjen sørge for at slusene holdes åpne, sa han. Nettet gir artistene store muligheter for å tjene penger, og denne muligheten må vi ikke forspille, advarte Hatch.

Annonse


Den tidligere så kontroversielle musikkbyttetjenesten er i ferd med å bli stueren etter at Bertelsmann kjøpte seg opp i selskapet i fjor høst. Hillary Rosen hos den amerikanske plateindustriforeningen RIAA, som tidligere var Napsters mest innbitte fiende, vokter sine ord vel når hun skal beskrive tjenesten.

– Hvis Napster hadde inngått avtalen med Bertelsman for 14 måneder siden i stedet for to, ville ikke søksmålet inntruffet, sier Rosen til Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse