Annonse


Siemens spår mobilvekst

– Det er for tidlig å snakke om et avmetning i mobilsalget, til og med i mobilvante Europa, sier sjefen for Siemens mobiltelefonenhet, Rudi Lamprecht, til Financial Times.

Videre hevder han at Siemens ikke endrer målet om dobling av mobilsalget dette året.

– Markedet vokser 20 til 25 prosent årlig over den neste treårsperioden. Vi skal vokse enda raskere enn det, lover han.

November var Siemens sterkeste måned hittil, med et salg på 4 millioner mobiltelefoner. Lamprecht antyder videre at kvartalsrapporten som presenteres 31. januar viser en dobling i mobilsalget mot fjerde kvartal 1999.

Annonse


Motorola på lavgir

USAs største mobilprodusent, Motorola, rapporterte onsdag et resultat omtrent på linje med analytikernes laveste forventninger fjerde kvartal. Siemens rival presenterte et overskudd på 135 millioner dollar, 58 prosent svakere enn samme periode i 1999.

Salgsinntektene økte til 10,06 milliarder dollar, drøyt 11 prosent mer de 9,08 milliarder selskapet sikret seg de tre siste månedene i 1999.

Tallene skaper bekymring blant investorer som frykter fallende vekst i mobilsalget. Motorola demper ikke frykten. Selskapet rapporterte 20 prosent nedgang i ordrebestillingene i kommunikasjonsdivisjonen, som inkluderer mobilenheten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse