Annonse


Krever plan for digital-TV

Kulturminister Ellen Horn er opptatt av at vanskelighetene i statskanalen ikke skal ødelegge for samarbeidet om en felles plan for utbyggingen av digitalt fjernsyn.

– Jeg forutsetter at forhandlingene om utbyggingen av digital-TV holdes på skinner, også etter utskiftingen av styreleder i NRK, sier Horn til Aftenposten i dag.

Trio i samarbeid

NRK, TV2 og Telenor startet sitt samarbeid om digital-TV i oktober i fjor. Den bebudede planen for samarbeidet skal blant annet omfatte utbyggingen av et eget sendenett og installering av egne dekodere i husstander over hele Norge.

NRK og TV2 har gitt seg selv en tidsfrist på fem år for å få realisert et fullverdig digitalt tilbud, noe som i følge andre aktører er en katastrofalt lav ambisjon.

Annonse


Gratis dekodere?

Telenor tok for ikke lenge siden et viktig prinsipielt steg med utspillet om gratis dekodere til alle husstander i hele Norge, en prosess Viasat for såvidt er godt i gang med.

Men den store utfordringen blir å få utarbeidet en felles standard mellom de eksisterende og nye leverandører av digitale tjenester.

Kostnadsmessig er trekløverets utbygging av digitalt sendenett beregnet til fire milliarder kroner. NRK er helt avhengig av Telenors kapital, som på sin side trenger NRK og TV2 på innholdssiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse