PowerMac

Annonse


DVD-brenner i PowerMac

PowerMacApple presenterte tirsdag kveld på Macworld sin nye Power Mac, og hva fikk vi se? En kombibrenner ved navn Superdrive som er integrert i maskinen. Apple har også utviklet egen programvare for å lage egne DVD-filmer og bilder.

Enkel brenning

DVD-opptakerne som i dag er tilgjengelige er svært dyre og det er ikke lenge siden man måtte ut med nærmere 50.000 kroner for å få fatt i en. Hitachi er blant de billigste modellene man får i dag. De leverer en DVD-RAM-opptaker til 6000 kr (med moms) i Norge.

Men nå leverer Apple DVD-brenner som standard i sine nye modeller, noe som også Compaq vil gjøre i nær fremtid. Det nye Apple-programmet, idvd, gjør det også mulig å spille filmene på de tradisjonelle DVD-spillerne.

Under åpningstalen på Macworld messen viste Jobs hvordan man svært enkelt drar og slipper filmer og stillbilder til idvd-boksen og siden brenner disse til DVD-skiven bare ved å trykke på en knapp. Enklere kan det vel knappest gjøres.

Annonse


I Apples nye satsning på DVD inngår også at man skal begynne å selge tomme DVD-plater til rundt en hundrings.

Bedre 3G-grafikk med MX

I de tre beste modellene har Apple plassert et Nvidia geforce MX-grafikkort med 32 megabyte internminne, noe som gjør merkbart hurtigere 3D-grafikk. Harddisker finnes fra 30 til 60 gigabyte.

Prisene for Power Macintosh begynner på cirka 18.000 kroner eksklusiv moms, mens de dyreste modellene vil koste 29.000 og 36.000 kroner.

Trolig er det den dyreste modellen til 36.000 kroner som vil inneholde DVD-brenneren, noe som ikke kan kalles en ublu pris i dagens marked.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse