Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Egghead.com logo

Tusener svindlet på nett

Nettbutikken Egghead.com oppdaget 7500 tilfeller av svindelforsøk under en gjennomgang av kundedatabasen.

Egghead.com logo
Egghead.com fikk hjelp av FBI, kredittkortselskapene og sikkerhetseksperter til å sjekke mulig misbruk av kontonumrene til butikkens 3,6 millioner kunder.

Nettbutikken fryktet at datasnokere hadde stjålet kredittkortnumre under et hacker-angrep noen dager før julaften.

Gjennomgangen avdekket «svindelaktig aktivitet» for 7500 av kreditkortnumrene Egghead oppbevarte for kundene. Men Egghead.com hevder disse svindelforsøkene ikke stammer fra jule-angrepet, og er knyttet til andre tyveriforsøk.

– Vår interne kartlegging viser tegn til at butikkens sikkerhetssystem avbrøt angrepet mens det holdt på, sier Egghead-sjefen i en pressemelding.

Egghead.com har blitt kritisert for ikke å ha aksjonert raskt nok etter angrepet. Sikkerhetsekspert Mark Itwaru fra Navaho Networks refser Egghead for å ha avsluttet undersøkelsen for tidlig. Han hevder også at nettbutikken var for dårlig sikret i utgangspunktet.

– Selskapet slurver med sikkerheten, og må komme opp med noe bedre. Hvis de fortsetter å avvise at de har et sikkerhetsproblem, vil kundene slutte å stole på dem og holde seg unna butikken, sier Itwaru ifølge canadiske National Post.

Egghead.com, som selger program- og maskinvare til forbrukermarkedet, vil ikke kommentere hvordan hackerne i det hele tatt har hatt tilgang til selskapets kredittkortdatabase.