Entriopa Screensaver

Annonse


Du kan knekke AIDS-gåten

Entriopa ScreensaverMålet er å utnytte ledig kapasitet på din og min PC for å analysere data som krever stor prosessorkraft. Programmet du laster ned og installerer vil koble PC’en din til et enormt nettverk av maskiner over hele kloden. Hvert ledig millisekund skal utnyttes, heter det på Entropias hjemmesider, og programmet er aktivt også mens du jobber med andre oppgaver.

Ikke bare veldedighet

Men maskinen din vil ikke bare bli satt til å jobbe i det godes tjeneste. Etropia vil tjene penger, og dermed selger de din prosessorkraft også til andre selskaper som måtte ha behov for å benytte nettverket til å løse ulike oppgaver.

Hva slags oppgaver dette vil være sier Etropia ikke noe om. De nøyer seg med følgende uttalelse: »Etropia er et »for profitt» selskap. Fra tid til annen vil vi kjøre kommersiell programvare på din PC».

Mest for forskning

Etropia opplyser at ca 80 prosent av datakraften de utnytter benyttes til forsøk på å løse AIDS-gåten, mens snaut 1,5 prosent utnyttes kommersielt. Resten av datakraften brukes på »annen ikke kommersiell forskning», hevder selskapet.

Annonse


Jobber on- og offline

Etropia ser helst at du er koblet til Internett på permanent basis, men programmet vil også være aktivt dersom du logger deg av Internett. Ved neste pålogging synkroniseres resultatene fra din maskin med resten av nettverket.

Fra tidligere prosjektet SETI At Home (Search for Extraterrestrial Intelligence) benyttet tilsvarende teknologi for å analysere radiosignaler fra verdensrommet. Foreløpig skal det ikke ha dukket opp noe som tyder på at vi har likesinnede der ute.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse