Annonse


Palm for sikrere kjøring

Systemet ble presentert for pressen under en messe for konsumentelektronikk i Las Vegas forrige helg, skriver Finansavisen. Ved hjelp av systemet skal man kunne bruke stemmekommandoer for å ringe et hvilket som helst nummer i telefonboken på en Palm Pilot. Foreløpig er systemet bare satt opp til å virke med mobiltelefoner fra Ericsson.

Itavisen.no har tidligere skrevet om et lignende system fra Siemens, der du bruker stemmen for å kalle opp et nummer. Forskjellen er at du her leser navn fra telefonboken i telefonen, og ikke i en ekstern enhet som en PDA. Også Ericsson har et håndfrisett som lar deg stemmestyre 100 oppføringer.

Med systemet fra Siemens behøver du for øvrig ikke å ha lagret telefonnummeret på forhånd. Du kan be telefonen ringe et hvilket som helst nummer som du leser opp, og du kan lagre nye oppføringer uten å skrive en eneste bokstav.

Markedet for datautstyr i bil ser ut til å ta av for fullt, med nye kommunikasjonsløsninger, kartnavigering og avstandsradarer som de heteste nyhetene. Infrarøde fjernlys og nattkamera som projiserer bilde på frontruten gjør det mulig å se fotgjengere uten refleks, selv i stummende mørke. 2001 blir et spennende år for alle teknofile!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse