Sony eVilla

Annonse


Enkel minisurfer fra Sony

Sony eVillaNå kommer det stadig flere løsninger for den som gjerne vil surfe nettet, men som ikke vil skaffe seg en standard PC. Forrige fredag viste Sony frem sin surfemaskin eVilla, på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

– Med eVilla slipper du en komplikasjonene med en PC, skriver Sony på hjemmesiden for sin nye elektronisk dings.

Lite elegant

Og den ser svært enkel ut, denne internettløsningen som er uvanlig lite elegant til å være et Sony-produkt.

eVilla har en stående 15 tommers trykkfølsom skjerm, som gjør at du slipper å benytte tastatur, men muligheten finnes hvis ønskelig.

Annonse


Det finnes ingen harddisk med mulighet til å lagre materiale på eVilla, men Sony har utstyrt den med plass for deres eget lagringskort, Memory Stick, som fra før benyttes i selskapets MP3-spillere og digitale kameraer.

Eksterne lagringsenheter kan benyttes

Denne surfedingsen har også egne USB-utganger, så det skal være fullt mulig å benytte skrivere og eksterne lagringsenheter som en zip driver. Det vil si hvis man finner driverrutiner for disse.

Operativsystemet Sony har valgt er ikke blant de mest utbredte, men selskapet lover å sende med cirka 15 drivrutiner for Iomegas zip-leser.

Når eVilla kommer på det amerikanske markedet vil den koste 500 dollar, pluss en månedsavgift på 21,95 dollar for et internettabonnement som Sony styrer.

På fredagens fremvisning uttalte Sony at 500 dollar var en billig pris for eVilla, som inkluderer både flashminne og tradisjonell DRAM.

Motarbeider piratkopiering

Som vanlig gjør Sony alt de kan for å motarbeide piratkopiering. eVilla kan lagre ulike musikkfiler på flash minnekortet fra Sony, kan låtene kan kun bli spilt på eVilla. Musikken kan heller ikke kopieres over til andre Sony løsninger som deres Memory Stick Walkman.

Så hvem er denne nye surfeenheten egentlig for? Neppe for ungdom, de som liker fleksibilitet, MP3 og som har behov for et skriveprogram.

Sony sier selv at eVilla er ment for husholdninger som allerede har en PC, men som ønsker en egen surfeenhet, og for de som aldri har rørt en PC i hele sitt liv.

Det er ikke alle produktene til Sony som når det norske markedet, men skulle denne mot formodning bli en stor internasjonal suksess, er det godt mulig at den dukker opp i løpet av året.

Les mer her:www.evilla.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse